JAKOŚĆ MÜLLER

Jako znaczący producent Müller sam przetwarza owoce w procesie produkcyjnym, aby zadbać o ich właściwą, jakość. Pozwala to zachować oryginalne właściwości przetworzonych owoców takie jak: smak, aromat i konsystencja. Nie korzystamy z produktów wcześniej przetworzonych przez dostawców.

Nasze jogurty nie są zagęszczane dodatkiem żelatyny. Ich puszystość i gęstość wynika wyłącznie z zastosowania mleka o odpowiedniej zawartości tłuszczu. Nie wierzysz? Sprawdź skład na opakowaniu i przekonaj się, że nasze jogurty są nie tylko pyszne, ale też autentyczne.

Dbamy także o innowacyjność naszych rozwiązań produktowych. Czy wiedzieliście, że firma Müller jako pierwsza zaczęła sprzedawać deser mleczno ryżowy już w 1981 roku? Ta tradycyjna przekąska jest obecnie dostępna pod nazwą Riso.

Jako pierwsi zaczęliśmy stosować dwukomorowe pojemniki, które pozwoliły na oddzielenie jogurtu od dodatków tak, aby konsument sam mógł zdecydować w jakiej proporcji połączyć te składniki.