Mleko - korzystamy z niego
Mleko - biały cud
Mleko jest uważane za ważne źródło wapnia, białka i witamin (witaminy A, B1, B2, B12, D) dla ludzkiego organizmu, co czyni go idealnym koktajlem fitness. Zawiera także wysokiej jakości białko i magnez. Już 5000 lat temu Babilończycy zaczęli doić krowy i pić mleko. Mleczarnia Alois Müller wykorzystuje głównie swoje mleko o niskiej zawartości tłuszczu.
Przyjemność bez poczucia winy
Zaleta mleka o niskiej zawartości tłuszczu ( 1,5% tłuszczu): zawiera nie tylko nieco więcej białka, witamin z grupy B, wapnia i innych minerałów niż mleko pełnotłuste, ale ma również mniej kalorii.
1983 Wraz z Müllermilch wprowadzono pierwszy schłodzony mieszany napój mleczny UHT
Jogurt - produkt mleczny z kulturami bakterii
Jest wynikiem fermentacji mlekowej cukru mlecznego – laktozy, pod wpływem ciepłolubnych bakterii z gatunku Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Dzięki temu produkt mleczny jest świeży i sprawia, że mleko staje się gęste. Po kilku godzinach powstaje gęsty jogurt. Jogurt jest ostatecznie mieszany i chłodzony, dzięki czemu staje się jednorodny, kremowy i nadaje się do napełniania.
1983 Firma Müller wprowadziła na rynek rewolucyjną koncepcję kubeczka z dwiema komorami, aby zachować wyjątkową jakość jogurtu i składników.
Mleko i ryż - nasza drużyna marzeń
Mleko i ryż są ważnymi składnikami zrównoważonej diety. Mleko dostarcza kościom silniejszy wapń i cenne białko, ryż dostarcza organizmowi węglowodanów, które przyjemnie nasycają i dostarczają energii.
Jak za dawnych lat…
Zaletą mleka o niskiej zawartości tłuszczu (z 1,5% tłuszczu): jest nie tylko to, że ma więcej białka, witamin z grupy B, wapnia i innych minerałów niż mleko pełne, zawiera też mniej kalorii.
1980 Müller ryż na mleku w kubku - to była prawdziwa innowacja.
Pudding - pyszna zabawa dla młodych i starszych.
Jeśli owocowe, czekoladowe, waniliowe, z sosem lub bez, z kaszy manny lub soku owocowego - Kasza manna, ryż, skrobia kukurydziana, sago lub kasze gotowane z cukrem w wodzie, mleku lub soku owocowym, zmieszane z żółtkiem jaja i ubitymi białkami jaj są używane do przygotowania.
Słodkie jak marzenie
„Mousse au Chocolat” to inaczej „pianka czekoladowa”. Klasyczny francuski deser składa się z ciemnej czekolady, jajek, cukru i śmietany. Mus uzyskuje delikatną konsystencję poprzed dodanie ubitych białek.