FAQ

 

 

 

1.Müller jogurty

1.1.Jak produkowane są jogurty Müller?

Mleko jest odbierane z farm w specjalnych izolowanych termicznie zbiornikach, aby zachowało swoją świeżość. Następnie w naszej fabryce przechodzi proces pasteryzacji (jest podgrzewane do temperatury, która eliminuje niechciane bakterie). Zapewnia to, że mleko jest wolne od substancji, które mogłyby wpłynąć na jakość jogurtu. Tak przygotowane mleko zostaje przepompowane do zbiorników, w których zostają do niego dodane szczepy bakterii jogurtowych. Te bakterie fermentują naturalnie zawarty w mleku cukier (laktozę) i zmieniają go w kwas mlekowy, który nadaje jogurtowi jego charakterystyczną strukturę. Kiedy jogurt jest już gotowy schładza się go stopniowo aż do temperatury, w której bakterie nie mogą się już dłużej rozwijać.

W przypadku jogurtów mieszanych Gracja jest mieszany ze starannie dobranymi owocami, które sami przygotowujemy jeszcze przed produkcją. W przypadku jogurtów Mix płatki lub owoce umieszczane są w osobnej komorze kubeczka, tak abyś sam miał okazję je zmiksować, w dowolnej proporcji.

2.Skład naszych produktów

2.1.Co to są żywe kultury jogurtowe?

Dobry jogurt zawiera żywe kultury bakterii oraz szczepy lactobacillus bulgaricus oraz streptococcus thermophilus. Ich zawartość w jogurcie pozytywnie wpływa na mikroflorę jelitową, co przekłada się na łatwiejsze wchłanianie minerałów i witamin. Wreszcie kultury bakterii jogurtowych pomagają chronik organizm dziecka chorobami jelitowymi i związaną z nimi utratą masy ciała.

2.2.Które produkty Müller nadają się dla osób cierpiących na celiakię?

Produkty nie zawierające glutenu mogą być spożywane przez osoby chore na celiakię. Zależy to jednak od indywidualnego stanu każdej osoby. Produkty, które nie zawierają więcej niż 0,002% (20ppm) glutenu, zgodnie z Rozporządzeniem Unii Europejskiej są uważane za bezglutenowe. W przypadku naszych produktów dotyczy to następujących linii produktów Müller Mix (jogurty z owocami), Gracja, Crema, Riso, Froop oraz napojów Müllermilk, Kaffe i Fructiv.

2.3.Gdzie mogę znaleźć informacje o wartości odżywczej produktu?

Wszystkie informacje dotyczące wartość odżywczych można znaleźć na naszej stronie internetowej, w sekcji poświęconej odpowiedniemu produktowi.

3.Sortowanie odpadów

Zbieranie i segregowanie opakowań (w naszym przypadku głównie tworzyw) jest niezwykle istotne z punktu widzenia dbania o środowisko naturalne. Odbywa się to przy wykorzystaniu specjalnych pojemników. Informacje na temat tego, z jakiego materiału wykonane jest opakowanie produktu można znaleźć na samym opakowaniu. Informacje na temat materiałów, które można do nich wyrzucać często znajdują się na samych kontenerach.

4. Praca w Müller

Jeżeli jesteś zainteresowany/a pracą w Müller Dairy Polska skontaktuj się z nami. Działalność w zakresie rekrutacji prowadzimy wspólnie z firmą Lisner. Prześlij swoją aplikację na adres: ofertypracy@toto-vymazte.lisner.com.pl. Pamiętaj, aby w tytule wiadomości umieścić swoje imię i nazwisko oraz nazwę stanowiska, na jakie aplikujesz.

 

Aktuality

Riso w nowym opakowaniu!

Miś Ryżard prezentuje nowe opakowania Riso!Przyciąga spojrzeniem kusi smakiem! Szukaj Misia...

więcej

2 z 3 konsumentów wybiera Riso!*

* potwierdzone przez agencję badania rynku TNS. N=200 regularnych konsumentów deserów...

więcej

archiwum